Nieuwe collega TEAM

Lef, nuchter en ad rem! Ontmoet Marre!

“Half uur te vroeg. Tuurlijk, heb ik weer. Maar goed, als ik mijn bus had gemist en te laat was gekomen maak je ook geen goede indruk. Na een paar rondjes te hebben gelopen in het niet-zo-heel-zonnige Drachten, besluit ik maar aan te bellen. Collega-in-spé Miriam doet open, en ik besluit met de opmerking “nou, ik solliciteerde geloof ik als laatste dus dat compenseer ik maar door als eerste binnen te komen” te openen. Onzeker of mijn bijdehante opmerking en videosollicitatie z’n werk zouden doen, ga ik zitten. Een voor een druppelen de andere sollicitanten binnen, ieder met hun kwaliteiten en ervaringen. Na een interne peptalk tegen mezelf besluit ik zo ad rem mogelijk te zijn en uit te stralen dat ik degene ben die ze zoeken. Nog verwonderd over hoe snel het allemaal is gegaan, tekende ik een week later mijn contract.

Hoewel ik nog maar twee weken aan het werk ben, voel ik me al volledig op mijn plek. Een beetje Fries zijn ze hier soms wel, maar de directheid en informele sfeer kan ik als nuchtere Drent wel waarderen. En wat is het werk leuk. Al jaren ben ik dagelijks met mijn camera op pad en ik doe niets liever dan mooie beelden schieten en bewerken. Van je hobby je werk maken, wie wil dat nou niet? Ze hebben hier alleen nog geen drone, maar wie weet wordt dat mijn positieve bijdrage in de toekomst.

Het mooie aan mijn werk vind ik dat je bedrijven kan helpen een mooi product of idee goed op de markt te zetten. Want als je zoveel passie en moeite in je product stopt, dan wil je toch ook dat de buitenwereld dat ziet? Ik kijk naar de doelgroepen van bedrijven, waar zij zich mee bezig houden, waar vraag naar is, en wat ze willen zien en lezen. Strakke social posts, mooie video’s, inspirerende foto’s en het bedenken van creatieve invalshoeken. Dat is waar ik me mee bezig houd. En laten we eerlijk zijn, welk bedrijf wil dat nou niet?”