Get to know... Roel Jetze - TEAM - Live your brand
17616
post-template-default,single,single-post,postid-17616,single-format-standard,bridge-core-3.0.6,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Get to know… Roel Jetze

 

PINDAKAAS
Vroeger, toen ik klein was, wilde ik altijd alles lezen. Ik zat veel met mijn hoofd in de boeken. Overal wilde ik wat van weten. Aan de keukentafel las ik de etiketten van de jam en de pindakaas: Calvé, smeuïg tot op de bodem. 6,6 gram voedingsvezels. Tegenwoordig is dit lezen al wat verminderd, de voedingsvezels nagenoeg gelijk, maar dit is wel iets wat mijn moeder altijd weer opdist tijdens verjaardagen.

CYNISCH?!
Mensen beschrijven mij vaak als een onderzoekend, creatief, aardig en grappig mens. En ook met een gezonde portie cynisme. Diegenen die me al wat langer kennen weten dat ik een nuchtere Fries ben. Maar gelukkig zegt mijn vriendin altijd dat ze me heel grappig vindt.

DINO’S
Zoals gezegd ben ik een spons, of het nu informatie over de ruimte is, film, muziek of geschiedenis – of dinosaurussen! Ik vind ze gewoon interessant. Bij m’n ouders thuis was ik vaak in de achtertuin botjes aan het opgraven. Mijn ouders hadden een soort Jurassic Achtertuin. Mijn droom om paleontoloog te worden is (nog) niet uitgekomen, kleine jongetjes worden groot, maar mijn liefde voor dinosaurussen heb ik nog steeds.

LEVENSLES
‘Je kunt overal gelukkig van worden, ’t zit ‘m in de kleine dingen’, is wat ik van mijn oom geleerd heb. Het hoeft niet zo moeilijk zijn. Ik zou dat vaker moeten beseffen, al probeer ik wat mindfulness te vinden in het reconstrueren van een tyrannosaurus-skelet op schaal. Heerlijk ontspannend. 

Verder ben ik echt niet van de quotes: ‘Ik heb een hekel aan tegeltjeswijsheden’.

ALTIJD ANDERSON
Ik schreef mijn scriptie voor mijn opleiding tot docent Beeldende Kunst en Vormgeving over film. M’n onderwerp was Wes Anderson. Regisseur van films zoals Moonrise Kingdom en The Darjeeling Limited. Waarom? Hij heeft een unieke stijl van filmen en daardoor een heel eigen stempel die hij zelfs onder sterke druk van buitenaf vasthoudt. Een echte auteur die zeker is van zijn eigen creativiteit en ideeën. Inspirerend.

KOFFIE
In m’n vrije uurtjes werk ik aan een korte film. Het gaat over een man die langzaam blind wordt. Als ik dan de loterij zou winnen, dan zou ik al het geld gebruiken voor goede acteurs, mooie sets en techniek. Verder ben ik tevreden in mijn leven, eigenlijk… als ik ook nog maar één dag te leven zou hebben, zou ik de hele dag met mijn vriendin en onze kat Bukowski muziek luisteren – mijn favoriete albums op de platenspeler en goede koffie drinken.

F*ck, misschien ben ik wel een hipster!