Een reislustig koffiekwartiertje met Pieter

Work hard, play harder. Een welbekend motto die door veel Instagrammende tienertrutjes wordt ‘gebruikt’. Die vooral het gedeelte na de komma waarmaken. Pieter gebruikt dit motto niet, hij is dit motto. Hij werkt hard en als hij ergens aan werkt moet het ook nog eens per-fect zijn. Met een vleugje dwangneurose zegmaar. Alles moet recht liggen enzo. Dat is Pieter. Wat betreft zijn vakanties: die zijn ook perfect. In de zin van mooie bestemmingen. Afgelopen zomer vloog ‘ie naar Thailand. Veel drukte (mensen op brommertjes, je kent het wel) en niets gaat zoals het moet. Maar Pieter had z’n perfectionisme thuisgelaten en genoot van de schoonheid van het land. De foto hierboven levert het bewijs. Jaloers. Beetje maar.

Scherp
Iedereen heeft wel een collega waarbij je moet opletten. Opletten met wat je zegt, vraagt of doet. Een meent-hij-dat-nou-of-maakt-hij-een-grapje-type. Een beetje sarcastisch én zo scherp als een scheermes. Zo is Pieter ook. Scherp dus. Heel scherp. Blijf je als collega automatisch ook scherp van. Want voor je het weet ben je onderdeel van een van zijn grappen. En dat is leuk, maar wel een beetje zoals verliezen van je broertje. Je rust niet voordat je revanche hebt genomen. Over revanche gesproken. Dat komt bij Pieter niet voor. Het moet de eerste keer gewoon goed. “Als ik aan het werk ben, moet alles goed. Dat betekent hard werken, maar daar loop ik niet voor weg. Bij mij moet alles een tien zijn. Gaat er iets met een zeven de deur uit, dan baal ik daar stevig van. En ik wil zo weinig mogelijk hoeven balen.” Goede eigenschap wel. Perfectionistisch dus.

Floortje
Op het werk is alleen het beste goed genoeg voor Pieter, en zo is het ook met vakanties. Hij bezocht al vele topbestemmingen en als het kon, was hij de mannelijke versie van Floortje Dessing. Play harder noemen ze dat. En hij is nog lang niet uitgespeeld. “Er zijn nog zoveel plekken op de wereld die ik wil zien. Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika, Vietnam, Laos, Cambodja, Japan, maar bovenaan het lijstje staat Zuid Amerika. Chili of Argentinië lijkt me echt fantastisch.”

Goud
Is hij niet op vakantie, dan zoekt hij thuis de gezelligheid op. Lekker eten en drinken. Geef ‘m 1000 euro en hij neemt z’n vrienden mee uit eten. “Een leuke avond is goud waard. Lekker tafelen en vooral: lol hebben, dat vind ik heel belangrijk.” Veel doen, veel zien. Het is Pieter ten voeten uit. “Ik wil ook nog een keer parachutespringen. Ik weet niet of ik het durf, maar ze moeten me dan maar gewoon uit dat vliegtuig gooien. Het uitzicht zal vast en zeker fantastisch zijn.” Jouw gezicht een seconde voordat je uit het vliegtuig valt waarschijnlijk ook, Pieter. *Gniffel*.

Bescheidenheid
Pieter is Pieter. Kreeg een stageverslag of opdracht op school steevast terug met “je hoort hem niet, maar hij doet z’n werk goed.” Goede bescheidenheid noemen we dat, al is daar bij TEAM niet altijd wat van te merken. “Ik zit hier helemaal op mijn plek. Daardoor ben ik absoluut losser geworden.” De combinatie vrolijk en ad rem, bescheiden en serieus. Klinkt als een goede combi. Misschien zelfs wel de perfecte combinatie van eigenschappen voor een communicatieprofessional. Pieter heeft ze, en daar mag hij best trots op zijn.