Een pittig koffiekwartiertje met Mieke

Een pittig koffiekwartiertje met Mieke

Controlefreaks. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Van mensen die elke week hun auto wassen tot types die alles in huis met de liniaal rechtzetten. Van best oké tot een tikkeltje creepy. Op een schaal van 1 tot 10 zet onze Mieke zichzelf op een 7. “Mensen om me heen zeggen het weleens, en ik herken dat zelf dan ook wel”, zegt ze een beetje verlegen. Want ‘perfectionisme’ roept toch een soort van negatieve associatie op. En waarom eigenlijk? Een ‘freak’ staat op haar beurt ook voor een fanatiekeling. Maar goed, genoeg in hokjes gedacht. Mieke is Mieke. Sociaal, scherp en aardig. Met een pittig randje, dat wel.

Vastbijten
Als we de term controlefreak toch gebruiken, dan draagt ze deze term in de meest positieve zin van het woord. Dus geen alles-moet-recht-liniaaltype. Eerder iemand die goed kan organiseren. “Ik kan me echt vastbijten in het organiseren van een evenement of communicatieklus. Ik heb dan voor ogen hoe bepaalde dingen moeten lopen en daar ga ik dan ook voor. In de weken richting een deadline is thuisbezorgd.nl mijn beste vriend en sporten of andere afspraken laat ik ook links liggen. De focus ligt volledig op het succesvol afronden van die taak. Anders slaap ik gewoon niet lekker. Voor mijn hoofd is het ‘t beste als de taken af zijn. Bij bijvoorbeeld evenementen komt het echt op details aan. Je moet met zoveel dingen rekening houden, daar móét je denk ik wel een beetje een controlefreak voor zijn.” We begonnen er al mee. In de meest positieve zin van het woord.

Smelt
Waar ze op haar werk de touwtjes het liefst stevig in handen heeft, daar vindt ze het in haar vrije tijd heerlijk om de teugels te laten vieren. “Ik houd van sporten, leuke dingen doen en ben gek op kinderen. Vooral de uitspraken van die kleintjes zijn heerlijk om naar te luisteren. Wat er af en toe uit die kindermondjes komt… *smelt*. En stiekem heb ik ook een zwak voor chips. Chips? Ja, ik weet het, geen chocola. Ik ben wat dat betreft niet echt een vrouw, haha.”

Angst
Mieke heeft nog meer mannelijke trekjes, want ze is niet bang voor spinnen. Of beter: stoere trekjes. Sommige mannen schijten namelijk ook in hun broek van een achtpotertje. “Haha nee, dat vind ik niet zo eng. Wel heb ik last van hoogtevrees.” Uuh, dus je gaat met hoogtevrees parachutespringen? “Ik heb mijn angst inderdaad aardig op de proef gesteld en ben inmiddels twee keer uit een vliegtuig gegooid.” Pff, gelukkig zat er een mannetje op haar rug. Maar dat mannetje moest ze wel even voor 110% kunnen vertrouwen. Dan ben je dus wel je grip kwijt, Mieke? “Ja, dat klopt, ik was even helemaal uit mijn comfortzone. Al kan een beetje stretchen zo nu en dan geen kwaad. Daar wordt m’n comfortzone weer wat groter van en dan is daar uiteindelijk weer de controle, haha. Maar wanneer ik, buiten het parachutespringen om, de grip kwijt ben of dingen op z’n beloop laat, voelt dat toch wat onplezierig. Dat is niet à la Mieke zegmaar. Als ik dan toch een controlefreak ben, dan ook maar een goede.”