TEAM koffiekwartiertje met Marieke Rink

Een ongeremd koffiekwartiertje met Marieke

Ken je dat? Als je iemand ziet wippen – op zijn stoel, ahum – dan móét je even die leuning een stukje naar achteren trekken. Zodat Pietje heel even denkt dat ‘ie achterover dondert. Streekjes noemen we dat. Onze Marieke heeft ook wel eens een ‘streekje’ uitgehaald. Ze zag niet een wippende Piet, maar wel een hele mooie fontein. Het hoofd van Marieke dacht toen: dat is leuk. Daar kunnen we leuke dingen mee doen. Samen met twee huisgenootjes gooide ze, in haar studententijd (gelukkig), flesjes afwasmiddel in de fontein. Midden in de nacht. Boefje. “En toen was er heel veel schuim. Het was heel flauw, maar wel leuk. Ik ben daarna ook hard weggerend, ik weet niet hoe het verder is afgelopen of wie het heeft schoongemaakt.” Hmm, wij denken dat je de fontein spik en span hebt achtergelaten.

Bot
Een beetje een boefje, maar wel een goed boefje. Dat is onze Marieke. Oordelen over anderen? Zal ze nooit doen. Anderen pesten? Heeft ze nooit gedaan. Een goed boefje dus, maar: “Ik kan wel heel direct zijn, ik heb niet echt een rem, het flapt er soms uit voordat ik er erg in heb. Mensen schrikken daar in het begin wel eens van. Ze voelen zich dan bijvoorbeeld persoonlijk aangevallen.” Wij kunnen wel tegen een stootje of streekje, Marieke. “De mensen die me goed kennen, weten dat ik het goed bedoel. Maar voor nieuwe mensen kan ik soms best wel een beetje bot reageren.” Gelukkig lezen al onze klanten dit koffiekwartiertje.

Reizen
Van een streekje met een fontein in haar studentenstad, naar een fontein in een mooie streek in een ver land. Marieke houdt van reizen, het liefst ver weg. Cambodja of Vietnam staan hoog op haar verlanglijstje. “Cultuur, de geschiedenis van het land en de mensen die er wonen; ze hebben mijn interesse en dat zal ook altijd zo blijven. Ik wil nog heel veel van de wereld zien.” Net zoals ongeveer de andere helft van TEAM. Misschien kunnen jullie korting krijgen op vliegtickets? Flypoolen zeg maar.

Neuromarketing
Hoewel geschiedenis Marieke boeit van begin tot eind, is het verleden geweest en kijkt ze vooral vooruit. “Het verleden laat ik achter me, dat is geweest. Move on. Je kunt je tijd beter aan iets anders besteden dan aan het verleden.” Zoals? “Een goed boek bijvoorbeeld. Ik heb thuis een boek liggen wat gaat over consumentenpsychologie. Hoe beïnvloeden consumenten elkaar, speelt levensstijl een rol, waarop baseren mensen hun aankoop, wat gaat er in dat koppie om, enzovoorts. Razend interessant.” Me dunkt. Binnenkort presentatie van Marieke over neuromarketing?

Persoonlijk
Marieke is Marieke. Nog redelijk nieuw bij TEAM, dus voor sommigen misschien nog een beetje bot. Maar ook heel positief, nieuwsgierig, slim en enthousiast. Ze communiceert het liefst zo persoonlijk mogelijk met haar collega’s en klanten. Face-to-face dus. “Want mails en appjes zijn onpersoonlijk en kunnen voor ruis zorgen.” Ah, dat soort situaties. Dat mensen je bot vinden, maar je dit eigenlijk helemaal zo niet hebt bedoeld. “Dat zou kunnen, ja, haha.” Marieke spreekt dus het liefst met je af. Of ze belt je. En oja, je kunt haar herkennen aan haar stopwoordje. Dat is zeg maar, ‘zeg maar’.