TEAM - Koffiekwartiertje met Lammert

Een nuchter koffiekwartiertje met Lammert

De ene dag is de andere niet. Blije dagen, @$%#! dagen, kleurloze dagen en dagen om nooit te vergeten. Zijn carrière bij TEAM begon met een dag uit die laatste categorie. ’s Middags moest zijn dochter met een acute blindedarmontsteking met spoed naar het ziekenhuis, ’s avonds had hij een sollicitatiegesprek in Drachten. “Mijn dochter was in goede handen en ik mocht deze kans niet door mijn hand laten glippen.” Alles wat uit de mond komt van Lammert klinkt rustig. Nuchter. Anti-ADHD. Maar ook zelfverzekerd en weloverwogen. Verstandige jongen, onze Lammert.

Bureauleven
Boven onze koffietafel hangt een groot canvasportret. Een donker bos als decor, ruige uitstraling, alle medewerkers streng kijkend. Niet te missen, gewoon een coole plaat. Rechts op het canvas loopt Lammert in een bodywarmer, met een bijl in zijn hand. Als een bad guy in een Hollywoodfilm met overdreven veel explosies. Een decor waar je Lammert misschien eerder in zou verwachten dan in een studio. Het spreekwoord ruwe bolster, blanke pit lijkt hier op te gaan. “Ik ben echt heel tevreden met mijn werk. De diversiteit, de sfeer die er hangt, het ‘bureauleven’, ik hou ervan. Met een paar letters en kleuren iets creëren vind ik fantastisch. Maar ik mag ook wel graag met mijn handen bezig zijn. Geen hout hakken, maar schilderen bijvoorbeeld.” Als je zulke klauwen hebt, moet je er inderdaad ook wel iets mee doen.

Lief
Mocht Lammert het op deze planeet voor het zeggen hebben, dan zou hij willen dat ‘iedereen eens wat liever tegen elkaar doet’. Aahw, wat een goeie jongen hè? “Maar een grotere parkeerplaats voor kantoor is ook niet verkeerd”, klinkt het meteen daarna – heerlijk nuchter – uit de mond van de rossige vormgever. Heerlijk dat contrast.

Kippenvel
Lammert is de rust zelve, lijkt soms onverstoorbaar. Maar op goede muziek ‘gaat hij lekker’. “In de mensenmassa op Pinkpop stond ik te kijken naar Paul McCartney. Die eerste aanslag die hij op zijn gitaar maakte: kip-pen-vel. Met fonkelende ogen: “dat maakte wel indruk op me en daar kan ik echt van genieten.” Klinkt als 1+1= 2. Lammert, mogen we eens met je mee?