Kleurrijk koffiekwartiertje met Maurice

Een kleurrijk koffiekwartiertje met Maurice

Hij tekent al sinds hij een potlood vast kan houden en is gek van beeld. Een vrije denker, creatiever dan creatief en van nature perfectionistisch. Een sociaal beest die het warm krijgt van het werk van Hans Zimmer en Ludovico Einaudi. Van wie? Jeweetwel, de soundtrackcomponisten van films als Intouchables, Gladiator, Batman en Inception. De muziek van Zimmer en Einaudi zorgen ervoor dat je schrikt. Lacht. Huilt. Voor dat puntje-op-je-stoel moment. “Er gaat niets boven de composities van deze twee heren. Een goed stukje moderne dance, de somberheid van Chopin of een volle orkestbak die een nummer van George Geshwin speelt, daar kan ik echt van genieten.” Maak kennis met cultuur- en beeldfanaat Maurice.

Fascinatie
Passie voor kleur, beeld en tekenen. Voeg die drie passies samen en je komt uit bij Maurice. “Tekenen, schilderen, fotograferen, op papier of digitaal: als het maar beeld creëren is. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dat klinkt heel cliché, maar het is wel waar. Beeld laat iets aan de verbeelding over. Het activeert je brein en kan je bij de strot pakken. Dat fascineert me.” Aha. We hebben er een beeld bij. Oke. – *Flauwe modus uit*.

Perfectie
Perfectionisme en onverzettelijkheid. Twee termen die Maurice heeft omarmt en hem al ver hebben gebracht in het leven. “Ik neem met minder dan een 10 geen genoegen. Dat zit gewoon in me. Mijn ouders hebben me ook altijd gestimuleerd als het op creativiteit aankwam. Als ik wilde tekenen, mocht ik tekenen. Had ik liever zin in verven, dan kwamen de kwasten op tafel. Dat heeft me heel erg geholpen.” Maurice heeft, zoals dat zo mooi heet, van zijn hobby zijn beroep gemaakt. “Als klein kind kleurde ik alle muren al vol en dat doe ik nog steeds.” Wij zijn nieuwsgierig naar zijn interieur.

Vrij
Maurice is een echte creatieveling. Mooi dingen bedenken, ontwerpen en creëren. En vrij denken. “Vrij denken, in elke zin van het woord. Vrij van vooroordelen, vrij van hokjes. Dat vind ik belangrijk als ik een nieuw logo ontwerp, maar ook als ik een persoon ‘anders dan anders’ over straat zie lopen. Ik zal mensen nooit om hun uiterlijk, afkomst of voorkeuren veroordelen. Als iemand in een roze pyjama over straat wil lopen, waarom niet?” Zo is het. ‘The Pink Panther’ vond iedereen ook cool.

Onrecht
Vooroordelen. Maurice is er allergisch voor. Als een hooikoortspatiënt met rode ogen en een snotterige loopneus. Hij heeft er dan ook een hekel aan als anderen wel veroordelen, of als hij onterecht kritiek om zijn oren krijgt geslingerd. “Ik slaap over het algemeen prima, maar daar kan ik echt wakker van liggen. Ik heb geleerd om over dingen heen te stappen, maar dat lukt niet altijd. Ik krijg kromme tenen van onrecht.”

Festival
Van de kromme tenen naar tenen in versleten slippers, een kek zonnebrilletje en een comfortabel T-shirt. Festivalproof zegmaar. Pinkpop, Lowlands, Mysteryland trekken ieder jaar duizenden bezoekers met kekke zonnebrilletjes en versleten slippers. Binnenkort komt daar weer een publiekstrekker bij: Burning Man. Op het gezicht van Maurice ontstaat een glimlach en aan zijn ogen zie je dat hij in gedachten al op het festivalterrein staat. “Burning Man sluit aan bij mijn idealen en is voor mij een soort van perfecte wereld. Het draait om kunst, vrij denken, en met elkaar iets moois creëren. Daar zou ik echt heel graag naartoe gaan. En naar een concert van Hans Zimmer natuurlijk.” Go for it, Maurice.