Onze stagiaire Mare Bron

Een hyper koffiekwartiertje met Mare

Ga je op je muil met je fiets, zorg er dan voor dat Mare niet in de buurt is. Want die lacht je keihard uit. “Leedvermaak is het beste vermaak”, zegt ze met een gemeen-trots glimlachje. Juist ja. In de categorie ‘ze lijkt zo lief, maar dat is ze niet altijd’. Maar wel het grootste gedeelte van de dag, want onze vrolijke stagiaire lacht veel. Heel veel. En heel snel. “Ik schiet vrij snel in de slappe lach ja. Bijvoorbeeld als iemand een rare uitspraak doet. Of iemand met een aanstekelijke lach. Daar ga ik dan in mee. ‘Stukgaan’ om niets eigenlijk.” Hé kijk… een vogel…

Bloom
Een beetje hyper, een beetje melig. Je kent het wel. Typische meidenavonden. Mare is er gek op. Maar een avondje lachen met Orlando Bloom lijkt haar ook niet verkeerd. De charmante Will Turner uit ‘Pirates of the Carribbean’. Die ja. Die in zijn blote pielemuis op een surfplank aan het peddelen was met Katy Perry. “Waah, nee dat interesseert me dan weer niet zoveel. Doe mij maar de jongere Orlando Bloom uit Pirates.” Oké. Geen probleem. Gaan we regelen.

Perfect
Daar zit ze dan, met Orlando. En nu? “Dan wil ik met hem naar de musical The Lion King. Per-fecte avond.” “Ik was vroeger helemaal gek van die film en ik ken alle liedjes.” Wie niet. The Lion King is helemaal de shit. “Ja en die Afrikaanse muziek lijkt me ook heel mooi. Hij draait binnenkort weer in Nederland, dus daar moet ik binnenkort gewoon een keer naartoe.” Doén Mare. En wel meezingen hè.

Vingerknip
Het liefst zou ze met één vingerknip bij de musical zitten. Want in een stinkende bus, daar doe je haar geen plezier mee. Uren in een vieze trein of krap vliegtuig zitten ook niet trouwens. Snappen we. “Geef mij een superkracht en ik wil kunnen vingerknippen. Met één vingerknip in New York, met één vingerknip in Parijs, Tokyo, London, en nog 136 mooie plaatsen waar al honderden films zijn opgenomen. Of gedachten lezen, dat lijkt me ook heel handig.” *Vingerknipt* Je hebt een leuk blousje aan, Mare.