Een dynamisch koffiekwartiertje met Jelle

Als hij vandaag de loterij zou winnen, zou hij gewoon bij TEAM door blijven werken (jaja). Om vervolgens na een half jaar – pats boem, met de noorderzon – te vertrekken (zie je wel). Naar de Stille Zuidzee. Of Oost-Europa. Huh? Dat is Bora Bora versus Roemenië. Als kiezen tussen een Ferrari of een Fiat Multipla. Uhm, Jelle? “Ja echt, Oost-Europa. Daar zou ik dan een enorm landgoed kopen. Met een kast van een huis erop. Het kost daar toch geen drol.” Hmm, oke. Zit wat in. Maar geef ons maar Bora Bora. Enfin, en toen? “Na een tijdje zou ik wel weer terug gaan. Iets voor mezelf beginnen ofzo. Een eigen studiootje lijkt me wel wat. Maar misschien blijf ik hier ook wel werken, ik ben hier net nieuw. En iets wat nieuw is, vind ik leuk. Het lijkt me heerlijk om, zonder er voor te hoeven sparen, nieuwe dingen uit te kunnen proberen.” Hmm. Klinkt inderdaad heerlijk, Jelle.

Wedstrijd
Hij woont inmiddels vier jaar in Leeuwarden. Vier jaar in hetzelfde huis, dat betekent voor Jelle dat de houdbaarheidsdatum van z’n stekkie nadert. “Ik ben al vaak verhuisd, en dat vind ik helemaal niet erg. Integendeel, ik krijg er juist energie van. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen ontmoeten, het haalt het beste in mij naar boven.” Een ‘ik vind het wel prima zo-houding’ staat daarom hoog op zijn lijstje met irritaties. “Luie mensen die het hele weekend op de bank hangen te gamen, ik snap ze gewoon niet. Pluk de dag, onderneem dingen, trek de wereld rond. Of ga op de koffie bij je moeder, maar doe iets.” Precies, jongen. That’s the spirit. “Het leven is voor mij als een wedstrijd. Het moet altijd beter, sneller, mooier. Stilzitten hoort niet in dat rijtje thuis.” Hij kan zo de politiek in, vind je niet?

Dynamisch
Van fulltime freelancer naar werknemer in loondienst. Het was even wennen voor Jelle bij TEAM. Maar hé: nieuwe dingen. En dat vindt onze Jelle leuk. “Klopt. Ik vind het werk hartstikke leuk hier en ik leer hier ontzettend veel nieuwe dingen. Naast nieuw is het ook erg interessant allemaal. Voor de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) bijvoorbeeld, mocht ik een nieuw logo ontwerpen. Voor een zakelijke organisatie als VFN iets moois en creatiefs maken, dat zijn de uitdagingen waar ik naar op zoek ben. En de volgende dag ben ik weer met iets totaal anders bezig.” Afwisseling for life.

Yippee Ki Yay!
De kans dat Jelle over tien jaar nog op dezelfde plaats woont en werkt is ongeveer gelijk aan de kans dat hij de loterij gaat winnen. Niet zo heel groot. Tot die tijd haalt hij het beste in zichzelf naar boven. Of, zoals Bruce Willis in de film Die Hard het volgens Jelle perfect verwoordt: Yippee Ki Yay, m*therf*cker!